Blog: 50plusloopbaan trajecten gestart

Deze zomer zijn de eerste trajecten gestart van 50plusloopbaan. Dit na enkele pilottrajecten in het voorjaar. Voorlopig verzorgen we deze incompany, maar op termijn willen we ook werken met open inschrijvingen. De trajecten zijn bedoeld voor iedereen van 50 jaar en ouder die behoefte heeft aan meer omvattend inzicht in zijn of haar (vervolg)loopbaan. Bijzonder is dat naast aandacht voor ‘werk’, ook de privésituatie, financiën en gezondheid aan bod komen. Deelnemers vullen vooraf een vragenlijst in. Deze scan geeft een eerste beeld van de stand van zaken. Vervolgens zijn er workshops en individuele gesprekken waarin vier thema’s centraal staan:

  • Privé: hoe ziet die situatie eruit, gezin, familie, zorgtaken, vrije tijd etc.
  • Gezondheid: conditie, (vage) klachten, beweging, laatste gezondheidscheck etc.
  • Financiën: inzicht in inkomsten en uitgaven, nu en in de toekomst, pensioen, spaarrekeningen, hypotheek etc.
  • Werk: wat is positief en negatief in het werk, hoe kan dit worden verbeterd, opleiding, parttime werken, samengestelde functie, eerder stoppen, doorwerken etc.

 

De eerste resultaten zijn veelbelovend! Deelnemers krijgen hun leven weer op orde. Er komen antwoorden op vragen en er komt weer focus! Er wordt weer zinvol werk gedaan door de werknemer. Effectiviteit van het geleverde werk neemt toe, met een toenemende kwaliteit. Medewerkers worden geactiveerd in hun bijdrage aan de organisatie. Ook vergroten zij hun inzetbaarheid, zowel kwalitatief als kwantitatief.

Meer weten, of belangstelling om de scan kosteloos in te (laten) vullen? Bel of mail gerust! Leon Broere, 06-45275787 of  l.broere@leidraadconsult.nl